Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Του Δημητρίου Αθαν. Αλεξανδράκη

   Ο ελάχιστος φόρος τιμής από εμάς τους νεώτερους Έλληνες, γι' αυτά που συνέβησαν στην Ποντιακή γη και στην Μικρά Ασία εν γένει, είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Η αλήθεια που χάνεται με την πάροδο του χρόνου και αυτή που επιμελώς κρύβεται κυρίως από όσους έχουν συμφέροντα και υποτονική αίσθηση δικαιοσύνης. Οι σφαγές και οι εκτοπισμοί, που πραγματοποιήθηκαν από τους Νεότουρκους, υπό την αρχιστρατηγία των: Εμβέρ Πασά, του Γερμανού Λίμαν φον Σάντερς και του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που ηγήθηκαν κατά σειρά την περίοδο 1913 έως το 1923, δεν μπορεί να παραγραφούν. Δεν είναι απλά ένα βιβλίο που γυρίζεις σελίδα. Δεν είναι τηλεόραση να αλλάξεις κανάλι, ούτε διαδίκτυο να πληκτρολογήσεις καινούργια διεύθυνση. Πρόκειται για αφανισμό ανθρώπων και για δυστυχία κάποιων άλλων ακόμη και τώρα που διαβάζουμε αυτές τις γραμμές.

    Τόση αδικία δεν περιγράφεται! Αποκορύφωμα όλων - λες και αυτοί οι άνθρωποι, που κατοίκησαν σε αυτήν την γη, ίσως και πριν από το 3000 π.χ. έως το 1923[1] μ.χ., δεν υπήρχαν και δεν είχαν πολιτισμό - να παρουσιάζεται ο Ελληνικός Πολιτισμός ως Τουρκικός. Η Σμύρνη[2] είναι «μία από τις αρχαιότερες πόλεις και λιμένες της Μεσογείου, της αρχαίας Ιωνίας. Ιδρύθηκε περί το 3000 π.Χ. και επέζησε μέχρι σήμερα. Στη μακραίωνη ιστορία της έχει αλλάξει δύο θέσεις. Η πρώτη των προϊστορικών χρόνων που αναφέρει ο Στράβων ως "Παλαιά Σμύρνη" και η δεύτερη που έκτισε ο Μέγας Αλέξανδρος και οι επίγονοι αυτού κατά την ελληνιστική περίοδο. Κατοικήθηκε από ελληνικούς πληθυσμούς από την αρχαιότητα μέχρι και την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και την ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε με τη Συνθήκη της Λωζάνης.»[3] Μας λένε εμμέσως, πως πρέπει να ξεχάσουμε την ύπαρξη Ελληνικών πόλεων κατά την αρχαιότητα σε όλη την Μικρά Ασία. Να σβήσουμε από την μνήμη μας τις δώδεκα πόλεις της Ιωνίας. Επιδιώκεται και επιτυγχάνεται εν μέρει, να μη γνωρίζουμε πως η Μίλητος, η Μυούς, η Πριήνη, η Έφεσος, η Κολοφώνα η Λέβεδος, η Τέως, οι Κλαζομενές οι Ερυθρές, η Φώκαια, και στα νησιά η Χίος και η Σάμος κατοικούνταν από Έλληνες. Επιθυμούν να αγνοήσουμε την αρχαία παράδοση, σύμφωνα με την οποία το 1500 π.χ., Κρήτες αποίκησαν τη Μίλητο,  

Δεύτερος ελληνικός αποικισμός  πηγή: https://el.wikipedia.org

Μινωίτες δηλαδή, που αρμένιζαν στο Αιγαίο τότε. Σύμφωνα με μια συγκριτική «…σύγχρονη[4] μελέτη σε μιτοχονδριακό γενετικό υλικό σκελετών ηλικίας 4,400–3,700 ετών και σύγχρονων κατοίκων του Λασιθίου αναθεωρεί την υπόθεση του Έβανς, δείχνοντας ότι ο μινωικός και ο σύγχρονος πληθυσμός έχει ισχυρότερες συγγένειες με τους νεολιθικούς και σύγχρονους πληθυσμούς της Ευρώπης και αποκλείει προέλευση από τη Β. Αφρική. Οι ερευνητές προτείνουν ότι ο Μινωικός πολιτισμός πιθανότατα αναπτύχθηκε από αυτόχθονα πληθυσμό της Κρήτης της Εποχής του Χαλκού».[5] Να τονίσουμε εδώ ότι με τον όρο αποικία, αποκαλούμε την νεώτερη πόλη που χτίζεται σε ένα τόπο από τους κατοίκους μιας άλλης πόλης.

    Σκέφτονται σοβαρά πώς να κλείσουν τις διόδους, ώστε να μη διέρχεται από το νου μας, πως οι Μιλήσιοι αποίκισαν την Σινώπη και ότι ο άξεινος Πόντος έγινε Εύξεινος. Αυτός που σήμερα ονομάζουν Μαύρη Θάλασσα, σαν να έχουν πετάξει μέσα της όλη την μαύρη ιστορία της περιοχής. Karadeniz καλείται από τους Τούρκους, γιατί αυτό τους εξυπηρετεί. Θα μας πούνε ξανά και ξανά πως η Ελληνική Γραμματεία είναι παραμύθια. Ούτε καν μυθολογία. Θα χαρακτηρίσουν τα γραπτά με αναίδεια, φαντασιώσεις των οκνηρών Ελλήνων από καταβολής κόσμου. Δεν θέλουν να παραδεχθούν πως, «…οὗτος τὸ πρῶτον ἂξεινος ἐκαλεῖτο διὰ τὸ ὑπὸ λῃστῶν οἰκεῖσθαι, καὶ μηδένα ἐκεῖ παραβάλλειν τῶν ξένων.»[6]

    Θα ισχυρισθούν πως είναι αδύνατον να ισχύει το ακόλουθο απόσπασμα, διότι δεν υπάρχει Θετταλία ούτε Εύξεινος Πόντος! «Ἀπ’ ἐκείνης τῆς Θετταλίας, ἐνθα Πηλεύς ἐβασίλευεν, Ἰάσων καὶ οἱ Ἀργοναῦταί ποτε ἔπλεον εἰς τὸν Εὔξεινον Πόντον. Ἥδε ἡ θάλαττα ἦν ἐν ἐκείνῳ τῷ χρόνῳ ἔτι ἄγνωστος· ὠνομάζετο δὲ Πόντος Ἄξεινος, τὸ δὲ πλοῖον τὸ ἐκείνων τῶν ναυτῶν ἦν ἡ Ἀργώ.»[7] Θα έδιναν τα πάντα, προκειμένου να σφετερισθούν τον πολιτισμό και την διανόηση των Ιώνων, που αποίκισαν την Τραπεζούντα, την Κερασούντα τα Κοτύωρα την Σαμψούντα (αρχικό όνομα Αμισός) καθώς και πλήθος[8] άλλων πόλεων σε όλα τα παράλια του Ευξείνου Πόντου. Στον μεγάλο αριθμό των Ελληνικών αποικιών, να προσθέσουμε και τις αποικίες των Μεγαρέων και των Βοιωτών, όπως το Βυζάντιο, την Χαλκηδόνα, την Ηράκλεια την Ποντική και την Νικομήδεια.

    Οι πόλεις αυτές, αλλά και όλες οι άλλες του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, με τον πολιτισμό τους και την οικονομία τους ήταν φυσικό να γίνουν στόχος όλων των γειτονικών λαών. Δέχθηκαν διαδοχικές επιθέσεις, καταλήψεις, απελευθερώσεις και καταστροφές. Αλλά σε όλη την μακραίωνη ιστορία της Μικράς Ασίας δεν έχει καταγραφεί τέτοια αγριότητα που εκδήλωσαν οι Νεότουρκοι. Ξεκίνησαν με την «Σφαγή του Οικονομείου» την 25 Ιανουαρίου 1913, όπου «…Ο αρχηγός των τσετών τοποθέτησε στρατιώτες γύρω από το χωριό, για να μην αφήνουν να φύγει κανένας και στη συνέχεια ζήτησε από τον μουχτάρη να συγκεντρώσει όλους τους άντρες στο «Αρχιγένειο Δημοτικό Σχολείο» του χωριού, ηλικίας από 15 ετών και πάνω. Οι συγκεντρωθέντες οδηγούνταν κατά ομάδες στην παραλία και εκτελούνταν.» Οι σφαγές και οι εκτοπίσεις εντάθηκαν με την «…απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα στις 19 Μαΐου 1919…»[9] για να κορυφωθούν με την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

    Κάποιοι ομοεθνείς μας θέλουν να απαλύνουν τη βαρβαρότητα του παρελθόντος. Αυτό ας το κρατήσουν για τον εαυτό τους, γιατί μόνο η γνώση της αλήθειας, μπορεί να βοηθήσει σε μια αντικειμενική και ισορροπημένη αξιολόγηση των δεδομένων για την στόχευση στο μέλλον. Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι δυνατότητες έχουμε για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και τα ζητήματα που θα προκύπτουν.

Χωρίς «αίτιο - παρελθόν – ιστορία» δεν υπάρχεις άνθρωπε!!!

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ ΗΡΩΩΝ





* Η συχνότερη επιλογή πληροφοριών από τον ιστότοπο https://el.wikipedia.org έγινε, γιατί στο τέλος των άρθρων της για κάθε λήμμα, παρατίθενται και πρόσθετες πηγές.




[1] Μερικοί αναφέρουν θύματα και κατά τους πρώτους μήνες του 1924.

[2] Σύμφωνα με τις φιλολογικές μαρτυρίες η πρώτη Σμύρνη ιδρύθηκε κατά την 3η χιλιετία π.Χ., την ίδια περίπου εποχή που αναπτύχθηκε η Τροία. Πηγή: http://www.ehw.gr

[3] https://el.wikipedia.org

[4] https://www.nature.com/articles/ncomms2871

[5] https://el.wikipedia.org

[6] Etymologicum magnum

[7] http://ebooks.grsu.by/drgr_jz/uprazhneniya.htm

[8] http://blacksea.ehw.gr/forms/filePage.aspx?lemmaId=3683

[9] https://el.wikipedia.org

Σχόλια

  1. Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή συγγένεια ανθρωποειδές της Graecopithecus , τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η Pan - Homo διάσπαση προηγήθηκαν στο Μεσσηνιακό και ότι ο χιμπατζής-ανθρώπινο τελευταίο κοινό πρόγονο άνθισε στην περιοχή της Μεσογείου.http://www.gazzetta.gr/plus/article/1087506/pisteyoyn-pos-o-protos-anthropos-emfanistike-stin-ellada-pics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.dw.com/en/study-the-oldest-pre-human-could-originate-from-europe-not-africa/a-39004699

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ἐθνική καὶ πολυεθνική κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος!

Στὴν μνήμη τοῦ Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Οἱ εἰς φῶς ἐρχόμενοι!