Να γιατί μιλούν για προδοσία!


 Του Δημήτρη Αθαν. Αλεξανδράκη
Παλαιά Μεγάλη Βουλγαρία
ΠΗΓΗ
ΟΝΟΓΟΥΡΟΙ
(Σκοπιανοί και Βούλγαροι)


 Οι Ονογούροι - Βούλγαροι, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, προέρχονται από την Κεντρική Ασία.  Τουρκικές ημι-νομαδικές πολεμικές φυλές,  που άνθισαν στην στέπα μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας, της Κασπίας Θάλασσας και την περιοχή του Βόλγα, κατά τον 7ο αιώνα. Μεταξύ 630 και 635μ.χ.,  ο Χαν Κουμπράτ κατάφερε να ενώσει τις φυλές των Ονογούρων - Βουλγάρων, στην περιοχή της σημερινής νότιας Ουκρανίας και νοτιοδυτικής Ρωσίας, δημιουργώντας την Παλαιά Μεγάλη Βουλγαρία.  Μετά τον θάνατό του, οι γιοι του δεν έμειναν ενωμένοι, όπως τους είχε συμβουλέψει ο πατέρας τους, να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς. Οι ισχυρές πιέσεις των Χαζάρων από τα βορειοανατολικά, τους ανάγκασαν σταδιακά, να πάρουν ο καθένας την δική του φυλή, και να  κινηθούν οι περισσότεροι δυτικά κατά μήκος του Δούναβη. Το κράτος διαλύθηκε από τους Χαζάρους το 668 μ.χ.. Οι νικημένοι από τους Χαζάρους Βούλγαροι, διασκορπίστηκαν. Κάποιοι κινήθηκαν δυτικά κατά μήκος του Δούναβη. Σύμφωνα με την Αγγλική wikipedia τριάντα με πενήντα χιλιάδες, ακολούθησαν τον Ασπαρούχ, τον τρίτο γιο του Κουμπράτ, και εγκαταστάθηκαν σε ένα νησάκι, στο Δέλτα του Δούναβη[2]. Περί το 674, όταν οι Βυζαντινοί ήσαν απασχολημένοι με τις επιθέσεις των Αράβων, κατέλαβαν την Μικρή Σκυθία. Με την πάροδο του χρόνου αναμιγνύονταν με τους ντόπιους λαούς και πολεμώντας  κατέλαβαν την σημερινή θέση.

  Οι Βούλγαροι του Κουμπέρ του τέταρτου γιου του Κουμπράτ στάθμευσαν στην Παννονία, την σημερινή Ουγγαρία. Οι υπήκοοι του Κουμπέρ ονόμαζαν τους εαυτούς τους Σερμεσιανούς, ενώ οι Βυζαντινοί τους θεωρούσαν Βούλγαρους. Ορισμένοι σύγχρονοι ιστορικοί - μεταξύ των οποίων ο Ζίτταρσκι και η Τσανκόβα-Πέτκοβα - λένε ότι ίδρυσε βουλγαρικό κράτος στη Μακεδονία το οποίο υπήρχε παράλληλα με τη Βουλγαρική αυτοκρατορία του Ασπαρούχ - και από εκεί κινήθηκε νότια μέχρι την Θεσσαλονίκη. Οι ιστορικοί δεν έχουν καταλήξει ως φαίνεται σε μια ενιαία και αποδεκτή σειρά των γεγονότων. 
 Οι Βούλγαροι της Πρώτης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας πολιόρκησαν την Κωνσταντινούπολη το 923 και 924  αλλά απέτυχαν να την καταλάβουν. Όπως δείχνουν τα μετέπειτα γεγονότα, μα με τον ένα μα με τον άλλο τρόπο, αρκετές φορές προσπάθησαν να εδραιωθούν στην Βόρεια Ελλάδα. Το πλήθος των βιβλίων για την Μακεδονία, που παρουσιάζεται μεθοδικά στην ηλεκτρονική «Βιβλιοθήκη Strumski» είναι η απόδειξη της εμμονής των, να αποκτήσουν την Μακεδονία.
 Στα πλαίσια του διεθνισμού φαίνεται ωραίο να είναι αγαπημένοι οι λαοί. Τα καθημερινά όμως γεγονότα, βλέπε Μέση Ανατολή, είναι απαγορευτικά στο να σκεφτόμαστε  με μαρξιστικούς όρους μια κατάσταση που ορίζεται από συμφέροντα και μόνο συμφέροντα. Όλες οι χώρες θα ήθελαν μια ελευθερία κινήσεων και λίγο πέρα από τα σύνορά τους. Για τούτο και μόνο, ο νοήμων θέτει το ερώτημα! Ποιά κομισιόν θα εγγυηθεί την ηρεμία στην περιοχή των Βαλκανίων, όταν δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τα κεκτημένα των Ευρωπαίων πολιτών της Ελλάδας; Τις συντάξεις, τις περιουσίες, κλπ; Θα αποτρέψει η Γερμανία, που συνεργάστηκε άριστα με τους Βούλγαρους στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Βόρεια Ελλάδα, μια ενδεχόμενη ένωση της πΓΔΜ με την Βουλγαρία σε μια μελλοντική ίσως αγνώριστη ή ανύπαρκτη Ε.Ε.;
  Στην Γερμανική wikipedia,κάπου στο μέσον του άρθρου, αναφέρεται το εξής:
"Μέχρι και σήμερα πολλοί Βούλγαροι θεωρούν τους Μακεδόνες όχι ως ξεχωριστή Οντότητα αλλά ως Δυτικοβούλγαρους."
Ως εθνική οντότητα, βέβαια κύριοι βουλευτές!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ἐθνική καὶ πολυεθνική κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος!

Στὴν μνήμη τοῦ Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Οἱ εἰς φῶς ἐρχόμενοι!