Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να πονέσει για να καθαρθεί το πολιτικό σύστημα... (Γιώργος Κοντογιώργης)

Του Δημήτρη Αθαν. Αλεξανδράκη
   
  Στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών είναι αναρτημένα τα αποτελέσματα (εδώ) των Εθνικών Εκλογών, της 7ης Ιουλίου 2019. Σύμφωνα με την ανάλυσή μου, από το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων φαίνεται πως λείπουν 43 ψήφοι. Ενώ δίνεται ως σύνολο εγκύρων ψηφοδελτίων ο αριθμός 5.649.332, από την άθροιση προκύπτει διαφορετικό σύνολο ήτοι 5.649.289, με διαφορά 43 ψήφων. Αν πρόκειται για την ενσωμάτωση κάποιου εκλογικού τμήματος, τότε, ποιά είναι τα εμπόδια στην ενσωμάτωση του τόσο μικρού αυτού εκλογικού τμήματος; Αν πρόκειται για μεγάλο εκλογικό τμήμα , τότε, γιατί ενσωματώνεται μέρος των ψήφων, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ορθή απόφαση καταμέτρησης;
 Στον πίνακα παραπάνω, από το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, φαίνονται τα ποσοστά. Της αποχής, συμπεριλαμβανομένων σ' αυτήν και όσων δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ψηφίσουν, να ανέρχεται στο 42,08%, των λευκών στο 0,43% και των άκυρων στο 0,78%. Στην προσέγγιση του πολιτικού συστήματος, για τον υπολογισμό των ποσοστών, στο σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων δεν συμπεριλαμβάνονται τα λευκά και τα άκυρα. Έτσι από το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 39,85%. Ποσοστό που την καθιστά κυρίαρχη του παιχνιδιού ώστε με εμφάνιση απόλυτης εκλογικής νίκης, να ανοίξει τη νέα κυβερνητική περίοδο. Το 22,60% επί τη βάσει των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, καλύφθηκε πίσω από την νομιμοποίηση του τρόπου υπολογισμού των εδρών. Ο δε τσαμπουκάς, του δεν μας κουνάει κανείς τώρα με τις 158 έδρες, δείχνει μικρόνοια, γιατί ξεχνούν μερικοί την αποστασία Σαμαρά. Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα μάλλον είναι ανακουφισμένος που τέλειωσε η πρωθυπουργία του, χωρίς να χάσει την ηγεσία του δεύτερου πόλου, εισπράττοντας αντίστοιχα ένα 17,88% επί τη βάσει των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Απέχοντας από τον κ. Μητσοτάκη μόνο κατά 4,72% και όχι κατά 8,32%, που φαίνεται στα ποσοστά που θέλει να εμφανίζει το πολιτικό σύστημα.
 Τα αξιοπερίεργα και σημαντικά με έντονες αναρωτήσεις περί διαπλεκόμενων σχέσεων είναι:
1. Ο ξαφνικός  αποφασισμός/αποναζισμός των οπαδών της Χρυσής Αυγής.
2. Το γεγονός πως οι συνεργάτες ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ-Ένωση Δημ. Εθνικής Μεταρρύθμισης Ε.Δ.Ε.Μ.-Ανανεωτική Αριστερά-Προοδευτικό Κέντρο-Κινήσεις Πολιτών) κατέλαβαν 158 και 22 έδρες αντίστοιχα στην βουλή. Δηλαδή τον χρυσό αριθμό των 180 εδρών.
3. Πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, βασικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ-Ένωση Δημ. Εθνικής Μεταρρύθμισης Ε.Δ.Ε.Μ.-Ανανεωτική Αριστερά-Προοδευτικό Κέντρο-Κινήσεις Πολιτών) η Μενδώνη Στυλιανή και ο Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ οδεύουν για υπουργικούς θώκους στην κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Το συμπέρασμα; Νικητής η κομματοκρατία, ηττημένος ο Ελληνισμός από το φτωχότερο σημείο της Ελλάδος έως ως τα πέρατα του κόσμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληροφορίες ἀπό τὰ δημοτικά τραγούδια γιὰ τὴν «κλιματική κρίση»

Ἐθνική καὶ πολυεθνική κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος!

Στὴν μνήμη τοῦ Μιχάλη Χαραλαμπίδη