ΟΙ «ΜΑΓΚΕΣ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

του Δημήτρη Αθαν. Αλεξανδράκη

Οι «μάγκες» κατέλαβαν τις εξουσίες και αντί να επιλύσουν τα προβλήματα, δημιουργούν περισσότερες δυσκολίες στους ανθρώπους που τους ψήφισαν. Μπροστά στα σχέδιά τους, δεν δείχνουν καμιά διάθεση προσαρμογής, στα ήδη δομημένα κοινωνικά σύνολα. Δεν συμβιβάζονται με την αλήθεια της ανικανότητάς των, για διαχείριση των βασικών θεμάτων της πολιτείας. Δεν συνεργάζονται με ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Στις εκκλήσεις των πολιτών χρησιμοποιούν την σκληρότητα και πολλές φορές τις ευέξαπτες δυνάμεις καταστολής.
Οι περισσότεροι από τους σημερινούς κυβερνήτες (πρόεδροι – πρωθυπουργοί - και οι συνεργάτες των) γεννήθηκαν αφού τέλειωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν έχουν καμιά εμπειρία από την φρίκη που προκάλεσε αυτός ο πόλεμος. Κάποιοι από αυτούς, δίνουν εντολές, σχεδιάζουν, μιλούν για ανάπτυξη και την προωθούν, υπογράφουν νομοθετήματα, χωρίς να κάνουν την παραμικρή προβολή στο μέλλον, των αποτελεσμάτων και των συνεπειών από την εφαρμογή αυτών. Κινούνται ανενδοίαστα ή εγκρίνουν κινήσεις χωρίς την παραμικρή σκέψη, αδιαφορώντας για το αν ενδέχεται να συντελέσουν με τις πράξεις τους, στην έναρξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.

Αυτοί λοιπόν οι «μάγκες», οι σερέτες όπως λέει και το παραπάνω τραγούδι  του ΣΤΕΛΛΑΚΗ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗ, γραμμένο το 1936 - λες και διέβλεπε τον όλεθρο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου - αποφασίζουν για τη ζωή και τον θάνατό μας.


Είναι ώρα να σκεφτούν!

Να σκεφτούν την μικρή περίοδο της ζωής του ανθρώπινου όντος.

Να σκεφτούν την ομορφιά της νεότητας, που κρατάει ελάχιστες στιγμές, στον αέναο κύκλο της ζωής.

Να σκεφτούν, πως οι νέοι έχουν το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους, όπως την έζησαν και αυτοί που κυβερνούν και αποφασίζουν σε όλα τα επίπεδα εξουσίας.

Να σκεφτούν ακόμη και όταν μεθυσμένοι από την εξουσία νοιώθουν αθάνατοι, πως δεν είναι δικός τους ο κόσμος. Υπάρχουν και άλλοι μεθυσμένοι από την εξουσία!

Είναι άξιοι να τους αντιμετωπίσουν μόνοι τους;

Μερική τροποποίηση της ανάρτηση την 23/2/2019


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληροφορίες ἀπό τὰ δημοτικά τραγούδια γιὰ τὴν «κλιματική κρίση»

Ἐθνική καὶ πολυεθνική κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος!

Στὴν μνήμη τοῦ Μιχάλη Χαραλαμπίδη