Το τέλος των γεννήσεων!


τοῦ Δημήτρη Ἀλεξανδράκη
δηλαδή
"Τερματίστε τὴν ἀναπαραγωγή γιὰ νὰ σώσετε τὴ Γῆ"
   Στὸ σχετικὸ ἄρθρο (εδώ), ἀναφέρεται πὼς ἡ συγγραφέας τοῦ βιβλίου «The Manifesto Ahuman», Patricia MacCormack, καθηγήτρια ἠπειρωτικῆς φιλοσοφίας, στὸ Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin (ARU), «μποϊκοτάρει τὴν ἀνθρώπινη ἀναπαραγωγὴ λόγῳ τῶν ζημιῶν ποὺ ἔχουν διαπράξει οἱ ἄνθρωποι στὴ Γῆ καὶ τοὺς ἄλλους κατοίκους της.» Ποιοὶ ὅμως εἶναι αὐτοὶ οἱ ζημιογόνοι ἄνθρωποι; Ὅπως προσδιορίζει ἡ ἴδια (εδώ), εἶναι ὁ «...ἱεραρχημένος κόσμος ὅπου ἐπιτυγχάνουν οἱ λευκοί, ἀρσενικοί, ἑτεροφυλόφιλοι καὶ ἀρτιμελεῖς ἄνθρωποι...». Ἀπὸ τὴν ἄλλη πλευρὰ ἀγωνίζονται νὰ πετύχουν οἱ ζημιωμένοι «... οἱ ἄνθρωποι διαφορετικῶν φυλῶν, φύλων, σεξουαλικότητας καὶ ἀτόμων μὲ ἀναπηρίες ...». 
  Προσπαθεί στη συνέχεια να μας προλάβει εδώ,  δηλώνοντας: «Μακριά από την υπεράσπιση του μαζικού θανάτου, γενοκτονίας ή ευγονικής, το μανιφέστο μου είναι αντιναταλιστικό». Τα ερωτήματα όμως έτσι αυξάνονται. Θα παραμείνει άραγε αυτή η ιδέα, της συνειδητής αποχής από την γονιμοποίηση, ως ιδέα και μόνο στο επίπεδο της φιλοσοφίας; Μήπως το μανιφέστο της - ολόκληρο βιβλίο είναι και όχι μόνο μια φράση/ιδέα - είναι προπομπός ενός ευρύτερου κινήματος με πυρήνα το VHEMT (εδώ) και περίβλημα το κίνημα UNFCCC (εδώ) για την κλιματική αλλαγή; Θα πιστέψουμε αλήθεια, πως χρειάστηκε μια ζωή για να γράψει το βιβλίο - για τα εξ (6) βιβλία που προηγήθηκαν  δεν χρειάστηκε χρόνο (😉)- και δεν θα ήταν τόσο βιαστική να εκδώσει το «The Ahuman Manifesto», «Αλλά το σημερινό πολιτικό παγκόσμιο κλίμα επιταχύνει την αναγκαιότητά του» όπως η ίδια δηλώνει, στο τέλος του άρθρου εδώ; Από την άλλη, πριν συντάξει το μανιφέστο, φαντάζει απίθανο να μην γνώριζε, για το VHEMT, το Εθελοντικό Κίνημα Ανθρώπινης Εξάλειψης, που ιδρύθηκε το 1991 από τον Les U. Knight, αμερικανό ακτιβιστή που συμμετείχε στο περιβαλλοντικό κίνημα τη δεκαετία του 1970. Εδώ αρκετές πληροφορίες, γι’ αυτό το κίνημα. Δεν κατονομάζονται στο κείμενο τα δεινά της ανθρωπότητας, αφήνοντας τον καθένα να υποθέσει ότι θέλει. Καμμιά αναφορά για το εμπόριο όπλων, για την φτώχεια, για τον αναλφαβητισμό, για τον τεχνηέντως νόμιμο υπερπλουτισμό, για τα λόμπυ, κλπ. Αφήνεται να εννοηθεί πως φταίνε γενικώς και αορίστως οι άνθρωποι!
They believe humans shouldn't have children.
Who are the anti-natalists - and how far are they willing to push their ideas?

  Σε αυτό το άρθρο του BBC εδώ υπάρχει και μια αναφορά πως η ιδέα του αντιναταλισμού, χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα και πως πρόσφατα δόθηκε τεράστια ώθηση από τα κοινωνικά μέσα. Για το ποιος και πότε το είπε στην Αρχαία Ελλάδα, ουδεμία αναφορά, ουδεμία λέξη; Διόλου παράξενο να μας πούνε σε λίγο πως γι’ αυτό δεν υπάρχουν Έλληνες πια, επειδή ακολούθησαν αυτή τη σοφή ιδέα!!!
   Φαντάζει επίσης απίθανο να της διαφεύγει το γεγονός, πως υπάρχει «Πολυγλωσσικό Δημογραφικό Λεξικό» του ΟΗΕ εδώ, στο οποίο αναφέρεται πως υπάρχουν πολιτικές (policies)  αντιναταλιστικού χαρακτήρα, οι οποίες αποσκοπούν στη μείωση της συχνότητας των γεννήσεων. Στο λεξικό αυτό δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για μία συγκεκριμένη πολιτική! Αορίστως! Όπως και ότι αποφασίσει μια διορισμένη ομάδα, έξω και πέρα από δημοκρατικές διαδικασίες (όχι χειραγωγημένα κοινοβουλευτικές), η οποία κατά περίσταση, με βάση κάποια θεωρία πληθυσμού, θα σχεδιάσει την  δημογραφική πολιτική (εδώ). Η δημογραφική πολιτική ασχολείται με μέτρα που αποσκοπούν να επηρεάσουν τις μεταβολές του πληθυσμού. Ένα απλό παράδειγμα, είναι η δημογραφική πολιτική των κυβερνήσεων στην Ελλάδα που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των γεννήσεων στην πληθυσμιακή ομάδα των Ρομά και μάλιστα σε εφηβικές ηλικίες.
  Οι οργανισμοί οι οποίοι φιλοξενούν τις απόψεις της Patricia MacCormack, γνωρίζουν πως το αμερικανικό κίνημα ευγονικής βασίστηκε στις βιολογικές αιτιοκρατικές ιδέες του Sir Francis Galton , ο οποίος πρώτος το 1880 χρησιμοποίησε τον όρο ευγονική; Πρόκειται για το κίνημα της ευγονικής στις ΗΠΑ (αναφέρεται εδώ), πολύ πριν υιοθετήσουν οι Γερμανοί την ιδέα; Γνωρίζουν το ρόλο του ιδρύματος Rockefeller και τις χρηματοδοτήσεις ; Εδώ
1.  «Το Ίδρυμα Rockefeller, μαζί με το Ίδρυμα Carnegie, ήταν ο κύριος χρηματοδότης του Eugenics Record Office, μέχρι το 1939» στη Νέα Υόρκη.
2.  Τα ερευνητικά προγράμματα του Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας, Ανθρωπιστικής Κληρονομιάς και Ευγονικής Kaiser Wilhelm  που ιδρύθηκε το 1927 στο Βερολίνο, χρηματοδοτήθηκαν μέχρι το 1939 από το Ίδρυμα Rockefeller. (εδώ)
3.  Χρηματοδότησε το νέο κτίριο του γερμανικού Ινστιτούτο Ψυχιατρικής Έρευνας - το οποίο ήταν συνδεδεμένο με την Εταιρεία Kaiser Wilhelm για την Προώθηση της Επιστήμης - με το ποσό των 325.000 δολαρίων. Το 1931 ανέλαβε διευθυντής του, ο Rudin. Μαζί με τον  Eugen Fischer, διευθυντή από το 1927 έως το 1942, του Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας, Ανθρωπιστικής Κληρονομιάς και Ευγονικής Kaiser Wilhelm εντάχθηκαν σε εξειδικευμένες κυβερνητικές επιτροπές. Ο Ρούντιν έγραψε το επίσημο σχόλιο που επικύρωσε τους νόμους περί καταναγκαστικής στείρωσης. (εδώ)
4.  Γνωρίζουν πως «Το Ίδρυμα Rockefeller χρηματοδοτούσε ακόμη και μέρος της έρευνας που πραγματοποίησε ο Josef Mengele πριν πάει στο Άουσβιτς .»; (αναφέρεται εδώ)

   Επειδή βρίθει το διαδίκτυο από πληροφορίες για το κίνημα της ευγονικής, που από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρασε και διαδόθηκε στη Γερμανία θα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Υποθέτουμε πως πολλοί άνθρωποι αποδέχτηκαν τη λύση/άποψη/ιδέα/… "End procreation to save Earth"! Ο Ρέλτιχ[1], αρχηγός του κόμματος των Αχιούμαν, (Ahuman - χωρίς ανθρώπους), ο πλέον ριζοσπάστης διεθνιστής ευθυγραμμιστής πολιτικός της Αϊνάμρεγ[2] έγινε διάσημος και απέκτησε επιρροή και σε πολλά άλλα ευθυγραμμιστικά κινήματα της χώρας. Στις εκλογές το 2023 με πυρήνα τον ευθυγραμμισμό και ως πρόταγμα την προστασία των αδυνάτων, το κόμμα του κέρδισε τις περισσότερες έδρες στη νέα Βουλή με ποσοστό 37,2% και 230 έδρες, φέρνοντάς το στην πρώτη θέση στην Αϊνάμρεγ. Με την ηγεσία του Ρέλτιχ οι ευθυγραμμιστές εγκαθίδρυσαν στην Αϊνάμρεγ τη δικτατορία του αποκαλούμενου Α΄ Χιάρ. Με το που κατέλαβαν την εξουσία ψήφισαν νόμους με τους οποίους τα κόμματα της Αντιπολίτευσης κηρύχθηκαν εκτός νόμου, οι δε πολιτικοί αντίπαλοι καταδιώκονταν και δολοφονούνταν. Για την σωτηρία της γης από τους τους λευκούς, τους αρσενικούς, τους ετεροφυλόφιλους και τους αρτιμελείς - τον ιεραρχημένο κόσμο δηλαδή - ψηφίστηκε νόμος για την στείρωσή τους. Όσοι αρνούνταν οδηγούνταν βιαίως σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προκειμένου να μην διαφύγουν και να στειρωθούν. Πολλοί από τους ανθρώπους διαφορετικών φυλών, φύλων, σεξουαλικότητας και άτομα με αναπηρία, που αρχικά θεώρησαν τον Ρέλτιχ προστάτη τους, δυστυχώς απατήθηκαν. Οδηγήθηκαν και αυτοί για στείρωση ή για άμβλωση οι γυναίκες που κυοφορούσαν την «καταστροφή του κόσμου»! Έγχρωμες, Ρομά, ανάπηρες, λεσβίες που κυοφορούσαν, οδηγήθηκαν σε κέντρα ευθυγράμμισης για άμβλωση.
 
Θα ξεχάσουμε κυρία Patricia MacCormack, πως οι Ναζί χρησιμοποίησαν την Ναζιστική Ευγονική (Nationalsozialistische Rassenhygiene); Πως εκτός των πολιτικών τους αντιπάλων «…στοχοποιήθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν "ζωές ανάξιες της ζωής" (Γερμανικά: Lebensunwertes Leben),…» όπως, «...ποινικούς εγκληματίες, "εκφυλισμένους", αντιφρονούντες, αδύναμους διανοητικά ή σωματικά, ομοφυλόφιλους, αέργους, παράφρονες, για να αποβληθούν από την αλυσίδα της κληρονομικότητας…»; Ένας κατάλογος ο οποίος επεκτείνεται εδώ, με τις «ζωές ανάξιες της ζωής» των «…επιληπτικών, σχιζοφρενών, μανιοκαταθλιπτικών, εγκεφαλικών παθήσεων, μυϊκής δυστροφίας, κωφών, τυφλών». Σας διαφεύγει πως «..περισσότερα  από 400.000 άτομα στειρώθηκαν παρά τη θέλησή τους, ενώ 275.000 θανατώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος T4, ενός προγράμματος ευθανασίας…»
   Για να «καθαρίσουν/καταλάβουν» τον κόσμο οι Ναζί χρησιμοποίησαν την ιδέα της ευγονικής και αιματοκύλησαν τον πλανήτη. Δημιούργησαν όπως καταγράφτηκε[3] 44.000 στρατόπεδα σκλάβων, στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο; Και τώρα; Antinatalist - Αντιναταλισμός! Δεν σας θυμίζει το κίνημα της ευγονικής του μεσοπολέμου; Σε δύο σάκους όλος ο κόσμος! Από τη μια ο κόσμος της ναζιστικής ανατριχίλας και από την άλλη οι δευτέρας κατηγορίας άνθρωποι! Μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες, αν ένα μεγάλο έθνος/κράτος εφαρμόσει την ιδέα της και οι στρατιώτες του, για την σωτηρία του πλανήτη αρχίσουν τα ίδια που έκαναν οι Ναζί, στειρώνοντας, βασανίζοντας, θανατώνοντας όσους έχουν διαφορετική άποψη;
   Πώς θα επιτευχθεί συνειδητά η αποχή από την γονιμοποίηση (κάτι σαν παγκόσμια στείρωση μου ακούγεται) από άτομα που δεν έχουν γνώση των έσω γεννητικών συστημάτων άνδρα και γυναίκας, γνωρίζοντας μόνο τα έξω γεννητικά όργανα απλά και μόνο για την σεξουαλική επαφή; Πώς οι αναλφάβητοι άνθρωποι που δεν έχουν «…αποκτήσει τις αναγκαίες γνώσεις και ικανότητες για την άσκηση όλων των δραστηριοτήτων για τις οποίες η γραφή, η ανάγνωση και η αρίθμηση είναι απαραίτητες[4] » θα κατανοήσουν απόψεις και ιδέες που δεν σχετίζονται άμεσα με την ζωή τους;  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής της UNESCO έτους 2015, το παγκόσμιο ποσοστό αναλφαβητισμού για όλες τις γυναίκες είναι 17,3% για δε τους άνδρες 10,0%[5].
Αν οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τον πλανήτη και εν τέλει να τον σώσουν από τον βέβαιο θάνατο, που «καραδοκεί» λόγω της κλιματικής αλλαγής, πως να τους πιστέψει κανείς, όταν αυτοί κυρίως οδηγούσαν το όχημα της τεχνολογίας και της γνώσης; Αν δεν οδηγούσαν αυτοί ας μας ενημερώσουν.


[1] Διαβάζοντας ανάποδα το όνομα του Χίτλερ
[2] Διαβάζοντας και εδώ ανάποδα τη λέξη Γερμανίας
[3] «Οι σημαντικότερες στιγμές του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου (Με χρώμα) Σαιζόν 1 Επεισόδιο 9 «Η απελευθέρωση του Μπουχενβαλντ»
[5] Κατάλογος των χωρών με ποσοστά αναλφαβητισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληροφορίες ἀπό τὰ δημοτικά τραγούδια γιὰ τὴν «κλιματική κρίση»

Ἐθνική καὶ πολυεθνική κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος!

Στὴν μνήμη τοῦ Μιχάλη Χαραλαμπίδη