Έτσι γιορτάζει η Ιερά Πόλις Μεσολογγίου τα 200 χρόνια από την Επανάσταση!

 Του Δημήτρη Αθ. Αλεξανδράκη

27/5/2021 ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ &
 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ

«Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά»

   Έχουν περάσει πολλές μέρες από την τελευταία φορά που καθαρίστηκαν οι δρόμοι στην περιοχή Ταμπακαριά Μεσολογγίου. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία παραπλεύρως, της 27 Μαϊου 2021, στην συμβολή των οδών Ν. Μπελογιάννη & Αθανασίου Διάκου, θα πρέπει κάποιος να είναι τυφλός για να μην βλέπει τη συσσώρευση των σκουπιδιών.

  Οι κάτοικοι δεν μπορούν κάθε μέρα να αντικαθιστούν το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου ούτε να υποκαθιστούν τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Δεν είναι εύκολο μα ούτε και προβλέπεται. Σύμφωνα εξ άλλου με το Άρθρο 175 - του Ποινικού  Κώδικα (Νόμος 4619/2019) - όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.   

Υποκαθίστανται οι αρμόδιες τοπικές αρχές κατά το δοκούν;

  Δεν  έφτανε λοιπόν η εγκατάλειψη στην   περιοχή Ταμπακαριά Μεσολογγίου, προστέθηκε χθες και η κλοπή τουλάχιστον πέντε σχαρών από τα φρεάτια ομβρίων υδάτων. Τώρα οι κάτοικοι εύχονται να μην πέσει καμιά ξαφνική μπόρα και βουλώσουν από τα σκουπίδια, που δυστυχώς ο δήμος   δεν φρόντισε να καθαρίσει, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων.

12/6/2021 ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ &
 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ
  Οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα να επιληφθούν γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού των διερχομένων, πεζών, ποδηλατιστών και κίνδυνος ατυχημάτων εν γένει διερχομένων τροχοφόρων. Ο ελλιπής φωτισμός κατά την νύχτα μεγαλώνει τον κίνδυνο.


12/6/2021 ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ &
 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ
 Ας επιληφθεί λοιπόν ο άρχοντας, γιατί δεν θέλουμε ούτε μισή αρχοντιά αλλά και ούτε μισό άρχοντα! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληροφορίες ἀπό τὰ δημοτικά τραγούδια γιὰ τὴν «κλιματική κρίση»

Ἐθνική καὶ πολυεθνική κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος!

Στὴν μνήμη τοῦ Μιχάλη Χαραλαμπίδη