Απάτη

Του Δημήτρη Αθαν. Αλεξανδράκη

Γίνεται προσπάθεια να απενοχοποιηθεί η κακουργηματική απάτη;

Χρηματοσύνη;

 Εξ αφορμής της δημοσίευσης του άρθρου, "Η δημιουργία και η ερμηνεία της"* του κυρίου Κοροβέση, δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά. Αναφέρομαι στο τμήμα περί απάτης, φωτογραφία του οποίου σας παραθέτω:



 Δεν ισχύει κύριε Κοροβέση ο Ποινικός Κώδικας;** Όποιος έχει την ικανότητα, να απατά τους άλλους, έχει δίκαιο; Επειδή το δικαιϊκό σύστημα, δεν δούλεψε τόσα χρόνια, να πάρουν οι απλοί πολίτες την ευθύνη των όσων κακουργηματικών πράξεων διεπράχθησαν κύριε Κοροβέση; Την λέξη χειραγώγηση δεν την γνωρίζετε; Πιστεύετε πως η χειραγώγηση των μαθητών, των εν συνεχεία πολιτών, ήταν πάντα προς τον δρόμο της αρετής και της γνώσης; Δόθηκε η πληροφορία που έπρεπε και ο πολίτης δεν κατάλαβε; Δεν έχετε ακούσει τίποτα για συμφέροντα; Πιστεύετε αλήθεια πως οι ατάλαντοι δημιουργοί ανακυκλώνουν το κατεστημένο; Μήπως χρησιμοποιούνται από απατεώνες εμπορευματοποιούς της τέχνης για οικονομικά οφέλη;




*http://www.efsyn.gr/arthro/h-dimioyrgia-kai-i-ermineia-tis


**Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 386 Απάτη

  1. Όποιος με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και αν η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.
  2. Οι διατάξεις του άρθρου 72 για το κατάστημα εργασίας εφαρμόζονται και εδώ.
  3. Επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών:
     α) αν ο υπαίτιος διαπράττει απάτες κατ`επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ. ή
     β) αν το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληροφορίες ἀπό τὰ δημοτικά τραγούδια γιὰ τὴν «κλιματική κρίση»

Ἐθνική καὶ πολυεθνική κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος!

Στὴν μνήμη τοῦ Μιχάλη Χαραλαμπίδη