ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ

https://www.mashreghnews.ir/
Δημοσίευση: 6 Μαρτίου 2014 - 23:55



Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου ανέφερε σε δήλωση ότι ο ουκρανικός στρατός υιοθέτησε εξτρεμιστικές τακτικές στη Μέση Ανατολή.

Ο Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας, παρομοίασε τις τακτικές του ουκρανικού στρατού να χρησιμοποιεί «ανθρώπινες ασπίδες» με αυτές των εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή .

Ο στρατιωτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι ο ουκρανικός στρατός υποφέρει από περιορισμένη κίνηση, έλλειψη αντιαεροπορικής και αεροπορικής κάλυψης, και αυτό κάνει τον στρατό να κρύβεται στις πόλεις και ανάμεσα στους ανθρώπους.

«Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που είδαμε στη Μέση Ανατολή», είπε. Όταν νικήσαμε τους εξτρεμιστές, αυτοί κατέφυγαν στις πόλεις και χρησιμοποίησαν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες για να αποφύγουν την ήττα. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει σήμερα και ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί τον λαό για να αποτρέψει την ήττα.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία ήθελαν να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερες για να μειώσουν τις απώλειες. Ο ΜακΓκρέγκορ τόνισε επίσης ότι η ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι αναπόφευκτη, αλλά ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι προσπαθεί να αναβάλει αυτή την ήττα με κάθε μέσο.

Σημειώνοντας ότι η επιμονή της Ρωσίας στην ουδετερότητα της ουκρανικής κυβέρνησης είναι θεμιτή απαίτηση, ο ΜακΓκρέγκορ τόνισε ότι θα ήταν επίσης προς το συμφέρον των ΗΠΑ, καθώς θα γίνει ζώνη ασφαλείας μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Πηγή: Mehr
Επιβεβαίωση της είδησης και από την δημοσιογράφο και πολεμική ανταποκρίτρια Anne-Laure Bonnell εδώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πληροφορίες ἀπό τὰ δημοτικά τραγούδια γιὰ τὴν «κλιματική κρίση»

Ἐθνική καὶ πολυεθνική κυριαρχία τῆς Ἑλλάδος!

Στὴν μνήμη τοῦ Μιχάλη Χαραλαμπίδη